13 Kasım 2009 Cuma

Koop - Koop Islands














Tür: Acid Jazz
Yıl: 2006

Bu albüm , insanlar farklı bir şey denemek istediğinde , önerdiğim ilk albüm oluyor. Genelde pek dinleyeni yok çünkü bu türün. Sadece yurdum entel kız kitlesi dinliyor. Bir de ben mi ? Evet şu an gözlemlediğim kadarıyla öyle. Ama lütfen entel kızları etkilemek adına böyle şeyler dinlediğimi çıkarmayın , tamam bir kozdur ama severek dinliyorum yani...


Özelliklere gelirsek ;
  • Grup 2 kişiden oluşuyor. Şarkılar sample ların birleşmesiyle oluşuyor. Öyle eş zamanlı birden çok enstrüman çalınmasına bakmayın
  • Grup elemanları yer yer vokal yapsalar da , şarkıların çoğunda konuk vokal var.
  • En hoşlaştığım şarkıları , koop island blues oluyor bu albümde. Çok iyi atmosferi ek olarak bir de klarneti var. Dinlicek olanlar öncelikle o şarkıdan başlayabilir. Hatta klibini de izleyin derim. 
Kadromuz ;
  • Magnus Zingmark ve Oscar Simonsson, esas elemanlarımız. O yaratıcı fikirler bu elemanlardan çıkıyor. Ama klipleriden falan garip bi tipleri , albüm kapaklarında da . Tabi cinsel tercihleri beni alakadar etmez de hafif (?) garipler.
  • Bu albümleri vokal listemize gelirsek , 4 adet konuk vokalist var. Bunlardan en sevdiğim , Ane Brun. Kendisi zaten , Koop Island Blues şarkısındaki vokalist kendisi. Bir diğer iyi vokalist de Yukami Nagano. Bu hatunlarının ikisinin de sesleri , şarkılara çok iyi gidiyor. Zaten acid jazz dedin mi bence hatun vokal olucak. Hoş haklarını yemiyim , diğer iki erkek ; Mikael Sundin ve Earl Zinger de mükemmel bir ses sahip , ama hatun vokal ayrı ya...İnsanın içinde böyle garip bir his uyandırıyor.
Bunu önerme nedenime gelirsek ;
Hafif kıpır-kıpır bir şey. Farklı bir şeyler denemek isteyenler için çok uygun bir albüm. Dinlemesi kolay , pek sıkmıyor , kafa şişirmiyor. Ben jazzda vokal olmasına karşı biriydim ama bu albüm özellikle , bu düşüncemin değişmesinde oldukça etkili. İlk dinleyişte biraz garip gelse de vokal (çünkü hafif kısık sesli enteresan bir söyleyiş şekli var, vocal jazz gibi) zamanla kendini sevdirdi meret. Hem çeşitliliktir bunu dinlemek. Sadece metale saplanıp onu dinleyerek yaşamamak lazım. (Avant-garde özelliği olmayan) dinlediğim en enteresan albümlerdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder